Till Salu

Absolut Rottis Kennel

 

Läs allt detta innan du skickar en förfrågan på att köpa valp! Gör du det inte och inte svarar på de frågorna som berörs får du inget svar!

Aktuella valpar till salu, se länk längst ner på sidan.

När du kontaktar oss för att köpa en valp måste du vara beredd att svara på många frågor om dig, din familj, din levande situation etc. Ju mer du kan berätta för mig är det mer sannolikt att vi kan komma överens om köp av en hund. Jag är mycket noggrann där mina valpar hamnar! Om du bara skickar ett mejl eller ett meddelande med ”har du en valp till salu?” Jag ser inte detta som seriös förfrågan – jag behöver så mycket mer information, för jag börjar ens överväga att sälja valpen. Du måste bevisa att du inte sätter din hund på hunddagis. dvs visa upp att du har ordnat med tillsyn på annat sätt än hunddagis! Kan du inte detta besvaras inte din förfrågan!

Tikar är sällan till salu till vanliga hushåll då de är först och främst prioriterat såld till uppfödare.

Är du inte beredd att utbilda din hund med mer än valpkurs eller socialisera din hund finns det andra uppfödare att välja mellan än från vår uppfödning.

Som uppfödare är man beroende av att valp köparna tar sitt ägarskap på allvar och gör sin del i avelsarbete nämligen testar avkommor för rasens framtid. Det är aldrig försvarbart att inte testa sin hund bara för att man har den som sällskap.

En dålig höft kan kan inte se utanpå hunden utan måste röntgas för att upptäckas. Undantag finns alltid men är sällsynta. Endast då skadan är så grav att hunden får beteende rubbningar eller fysisk avvikelse som exempel haltande som följd.

Idag är de flesta upplysta om HD och jag ser mer som vill köpa efter HD fria föräldrar, men förvånas av deras avsaknad att upprätthålla informationen som vi använder oss av för att förbättra för alla dvs – valp köparen måste röntga sin valp efter 12 månaders ålder. Där upphör all logik. Varför lägga ner så mycket på att göra research om HD fria föräldrar när man själv inte orkar/har råd/ har tid att ge oss uppfödare material att fortsätta till nästa generationer avkommor?

Mentalutvärdering i form av mentalbeskrivning hund är ett utmärkt verktyg för oss uppfödare att utvärdera våra avelsdjur men också avkommorna. Med dessa resultat kan man planera sitt avelsarbete. Alla uppfödare har sin vy på vad han eller hon finner viktigt att satsa på och hur denne vill ha sina hundar.

Jag vill att mina valpar skall kunna vara med i familjen ute i samhället och samtidigt fungera som försvar om familjen utsätts för hot. Hunden skall också kunna leka med familjens barn och sedan gå med husse och matte ut på bruksplan för att senare söka upp någon som är gömd i skogen. En flexibel allroundhund alltså. Detta kräver ju att valp köpare socialiserar och utbildar sin hund. Det räcker inte med att man går EN valpkurs bara för att ni gått den för 10 år sen med en annan hund – det fungerar inte på detta sättet. Man måste ut bland andra för att träna på främmande mark/områden. Standard svaret på träningar man får är – ja men hemma gör den alltid vad jag vill??? det är ju utanför hemmet som hunden ska kunna detsamma!

Vi prioriterar dig som vill ställa ut din hund!

Vi följer våra valpar genom livet med nära kontakt med våra valp köpare. 

Skriv till oss HÄR

Har valpar till salu